מצגת היא אמצעי חזותי המשמש בסיס להצגת תוכן בכל תחום באופן נגיש, מרתק ומשכנע. בין אם זו מצגת משקיעים, שנועדה לשכנע באמינות המוצר אותו היא משווקת, ובין אם זו מצגת של עמותה המבקשת לגייס תומכים למטרותיה.
אז איך מעצבים מצגת בפאוור פוינט (או בכל כלי אחר ליצירת מצגות)?
נושא ותוכן
קודם כל נושא ותוכן. התוכן, טקסט, תמונות, וידאו ולעיתים גם קבצי קול הם המרכיבים הבסיסיים של כל מצגת. מצגת ככלי עזר אמורה לשמש ככלי תומך בהצגת הנושא לקהל היעד, ולא כגרסה מלאה של הרצאה או חשיפה של מוצר או נושא.
למשל, אם המצגת היא אמצעי המחשה בהרצאה על "חשיבות אכילת ירקות מדי יום", המצגת לא אמורה להכיל את כל המלל המועבר על ידי המרצה, אלא המחשות ויזואליות וטקסט תמציתי עם עיקרי הנתונים והטענות.
בהרצאת הנושא, המרצה הוא המקור לתוכן המלא.
קהל יעד
בחירת השפה עיצובית למצגת מצויה בקשר הדוק עם קהל היעד. השפה העיצובית עבור משקיעים במוצר טכנולוגי אינה דומה לעיצוב שייבחר עבור קהל המגיע להרצאה בנושא חברתי, היסטורי או אחר. ההבדלים בין קהל יעד אחד לאחר הם גם תרבותיים ויש לקחת בחשבון גורמים מהסוג הזה.
סינון תוכן למצגת
לאחר קריאת ולימוד התוכן, ובמקרה שבו לא ברור למרצה מה התמצית שיש לזקק מתוכן ההרצאה המלא, עוברים לשלב עריכת שלד המצגת ושליפת הנתונים הבולטים והחשובים, גם אם אינם מרתקים בשלב הזה.
כתיבת ועריכת סיפור המצגת
את ההרצאה יש להפוך לסיפור, לעיתים תוך שימוש בטכניקות קולנועיות. כלומר, לא בהכרח הצגה לינארית של הסיפור. למשל, פתיחה בתיאור מסויים שמייצר מתח. נקודה כזו לא קיימת בהכרח בתוכן המקורי. אם נחזור להרצאה הדימיונית שהזכרנו קודם, "חשיבות אכילת ירקות מדי יום", התוכן המקורי הוא בעיקרו עיוני, מציג נתונים יבשים, מציג הרכב תזונתי של ירקות, והשפעת אותם רכיבים תזונתיים על הבריאות.
אם ננסה לחפש דרך מעניינת לפתוח, ישנה אפשרות "שלילית", למשל, תמונה של אמבולנס מחלקו האחורי, כך שניתן לראות את היושבים, ומשפט פתיחה מלא דרמה: "יש מחיר לאי אכילה של ירקות" או משפט ציורי יותר.
אפשרות "חיובית" היא הצגה של ספורטאי במהלך פעילות גופנית קיצונית מלווה במשפט פתיחה "העוצמה שאכילת ירקות מעניקה לנו. אין מילים", שזהו טיעון מרכזי בהצגה חיובית ו"נקייה" של יתרונות הטבעונות.
חשיבה יצירתית על אופן הצגת נושא חשוב אך יבש, אפשרית בכל תחום, והיא תמיד מפיחה חיים באופן העברת ההרצאה.
בסיום החלק הזה יש לנו תסריט עם הטקסט המלא שיופיע במצגת מחולק למקטעים שיהפכו בהמשך לשקפים.
סקיצות ותהליך העיצוב
לאחר פיזור התוכן לשקפים, מתחילה הבחינה של האמצעים החזותיים שישמשו להכנת המצגת, משמע, בחירת השפה הגרפית, צבע, אופי האלמנטים הגרפיים שירכיבו ויתחמו את התוכן, וישרתו את הסיפור שנכתב עבור המצגת. בסיום החלק הזה יתקבלו מספר שקפים סטטיים מייצגים, המאפיינים את השפה הגרפית שתשמש ותופיע לאורך המצגת, כך שנקבל אמצעי המחשה מגובש ואחיד שיהפוך את המסר לזכיר ובעל השפעה.
דינמיות – אנימציה ומעברים
ישנן כמה מלכודות שהופכות מצגת מכלי המחשה יעיל למטרד או שיעמומון, ההופכים את שידור המסר לסיוט מתמשך או כדור שינה עם טעם לוואי.
במה מדובר?
הגזמה בשימוש במעברים קיצוניים במספר רב של שקפים, כשהמעבר הופך לעיקר ומעיק על הצופים. אנימציות תזזיתיות הגורמות להתרוצצות של מבטים אנה ואנה לאורכו ורוחבו של המסך, או בקצרה, האפקטים מתיימרים להאפיל על התוכן עצמו.
לאחר אישור השקפים המייצגים בעיצוב הסטטי מושלם עיצוב סטטי מלא של המצגת, שמייצג למעשה את המראה הסופי של כל שקף, לאחר שמסתיימים המעברים משקף לשקף ואנימציות שונות.
אסור לשכוח באף שלב, שמטרתם העיקרית של מעברים ואנימציה, היא מיקוד וריתוק הצופים לתוכן המצגת והטמעת המסר בצופי המצגת, לכן באופן כזה או אחר, המצגת עוברת לשלב ההנפשה שהוא אמצעי ולא מטרה.
בסיומו של התהליך המקצועי נטול הפשרות, תועבר לרשותכם מצגת איכותית שתאפשר לכם לספר את הסיפור באופן המעניין ביותר.
לחצו לצפייה במצגות פאוור פוינט >>
כמה עולה עיצוב מצגת
מחיר עיצוב מצגת 15 שקפים
- עריכת תוכן המצגת
- יצירת שפה גרפית
- עיצוב סטטי
- עיצוב מעברים והנפשה
- 4,500 ש"ח
מחיר עיצוב מצגת 10 שקפים
- עריכת תוכן המצגת
- יצירת שפה גרפית
- עיצוב סטטי
- עיצוב מעברים והנפשה
- 3,000 ש"ח
מחיר עיצוב שקף מצגת
- חילוץ ועריכת תוכן ומידע
- איסוף דימויים ובניית תוכן גרפי
- עיצוב סטטי
- שילוב במעברים
- הנפשה
- 300 ש"ח
מחיר כתיבת תוכן ועיצוב שקף מצגת
- מחקר, כתיבה ועריכת התוכן
- איסוף דימויים ובניית תוכן גרפי
- עיצוב סטטי
- שילוב במעברים
- הנפשה
- 450 ש"ח
* כל המחירים אינם כוללים מע"מ